Wat houdt zakelijkpanel.nl nu precies in?

Hieronder staan de vragen die wij vaak krijgen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Wat is Zakelijkpanel.nl? 
Zakelijkpanel.nl helpt merken, klein en groot, om te groeien en zich te ontwikkelen. Dit kan niet zonder de mening en de input van de (potentiële) eindklant, de zakelijke gebruiker. Zakelijkpanel.nl is het onderdeel van Respondenten.nl dat zich volledig richt op ondernemers, professionals en mensen voor wie het interessant is om aan business-to-business marktonderzoeken mee te werken. 

Hoe zit het met de vergoeding? 
Uiteraard staat er een vergoeding tegenover het meedoen aan onderzoeken. U ontvangt deze vergoeding van onze opdrachtgever, zij bepalen dan ook de hoogte van de vergoeding. U kunt rekening houden met circa 100 euro voor een onderzoek van een uur. 

Hoe vaak gaan jullie mij benaderen? 
Zodra het inschrijfformulier aan ons is verstuurd komt u in ons panel. U hoeft niet bang te zijn dat wij je vanaf dat moment dagelijks lastig gaan vallen met allerlei telefoontjes of mailtjes. Respondenten mogen maximaal 1 x per half jaar meedoen aan een onderzoek dus het kan best gebeuren dat u een tijdje niets van ons hoort.

Hoe gaat dat precies als jullie mij uitnodigen? 
Als wij contact met u opnemen voor een bepaald onderzoek kunt u op dat moment zelf beslissen of u wel of niet mee wilt doen. Als u geen zin heeft of geen tijd maakt dat niets uit. Er komt vast wel weer een volgende keer.

 

Wij zijn op zoek naar

Mensen die hun mening goed kunnen verwoorden

Wie kunnen zich allemaal inschrijven? 
In principe kan iedere ondernemer of iedere professional lid worden van Zakelijkpanel.nl. Het enige belangrijke is dat u bereid bent om uw mening te geven als het bijvoorbeeld gaat over nieuwe producten en diensten of om te brainstormen over nieuwe concepten. 

Wat zijn mijn verantwoordelijkheden als lid van Zakelijkpanel.nl? 
- U geeft uw eerlijke mening en visie ten aanzien van de vragen die u gesteld worden;

- U gaat vertrouwelijk om met datgene dat u gezien of gehoord hebt tijdens de gesprekken???

- U komt op tijd bij het onderzoek en geeft uw volledige aandacht tijdens het gesprek;

- U zegt op tijd af (d.w.z. 24 uur van te voren) als u toch onverhoopt niet aanwezig kunt zijn.

Meedoen aan onderzoek, hoe werkt dat?
Meestal vinden onderzoeken plaats bij een marktonderzoeksbureau maar het kan ook zo zijn dat het gesprek bij u op uw werk plaatsvindt. Als u meedoet aan een onderzoek gaat u op het afgesproken tijdstip naar de locatie van het onderzoek. Alleen of met een groep andere ondernemers of professionals wordt u geïnterviewd over een bepaald onderwerp. Tijdens het gesprek stelt de interviewer vragen om erachter te komen waarom je bepaalde dingen vindt of denkt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er persoonlijke vragen gesteld worden. Wel wordt er verwacht dat je wat te melden hebt over het onderwerp en dat je bereid bent je gedachten met de onderzoeker te delen. Als je een type bent dat liever luistert of het moeilijk vindt gedachten onder woorden te brengen ben je niet geschikt als respondent. 

Tijdens het onderzoek worden meestal aantekeningen gemaakt door een notulist en is er eveneens een camera aanwezig. Deze camera zorgt ervoor dat bepaalde mensen mee kunnen kijken met het gesprek en er kunnen video en/of geluidsopnamen gemaakt worden die later gebruikt worden als naslagwerk. Deze opnamen zijn uitsluitend bedoeld voor intern gebruik en worden nooit naar buiten gebracht. Sowieso worden uw persoonlijke gegevens vertrouwelijk behandeld en blijft u anoniem in de rapportage naar de opdrachtgever van het onderzoek. 

Na afloop van het onderzoek ontvangt u een vergoeding. Deze vergoeding wordt contant uitbetaald of overgemaakt op uw bankrekening. 

Wat als ik niet langer lid wil zijn van Zakelijkpanel.nl?  
Dit kunt u ons op ieder moment laten weten per e-mail en dan verwijderen wij u gegevens uit onze database. Ook kunt u in uw account zelf aangeven of u tijdelijk niet mee wilt doen aan onderzoeken of dat u helemaal uitgeschreven wilt worden.

Staat uw vraag er niet bij?  Stuur dan een mail naar info@respondenten.nl